Tredje ögat, Ajna

Det sjätte av våra sju chakran är vårt tredje öga, beläget mitt i pannan precis mellan och ovanför dina ögonbryn.

Här hittar du det chakra som styr din intuition och som sätter dig i förbindelse med ditt undermevetna. Chakrats mantra är OM, något du säkert känner igen om du ägnat dig åt yoga eller meditation. När du ljudar mantrat håller du ut på M.

När pannchakrat eller det tredje ögat är i balans har vi lätt för att visualisera, vår intelligens är god och likaså vårt minne. Det stärker vår motivation i livet och vi upplever att vi ständigt får nya kreativa idéer.  Vi har också lättare för att uppfatta andliga tecken och budskap i tillvaron och att förstå och tolka dessa. Vår empati förstärks.

Färgen är indogo, en färg som gränsar mellan blå och violett, och att omge dig med denna färg eller äta mat som går i dessa toner kan hjälpa dig att skapa en bättre balans i det tredje ögat, på sanskrit ajna.
Arbetar du med kristaller kan du med fördel använda dig av både ametist, shungit, kyanit, labradorit, sodalit och blå aventurin.

Lycka till i ditt arbete! Du är alltid välkommen med frågor om du vill lära dig mer eller behöver medial vägledning inom något annat område.