Halschakrat, Vishuddha

Precis vid halsen på framsidan av kroppen hittar vi nästa chakra. Du har väl följt med i mina bloggtexten om övriga chakran? Annars hittar du dem enkelt i de tidigare inläggen.

Vishuddha är det chakra som bland annat styr vår kommunikation och också vår förmåga att uttrycka oss själva på andra sätt. Det hjälper oss även att höra vår inre röst och att lita på den. När det här chakrat är i balans har vi lätt för att uttrycka vår åsikt och visa vilka vi verkligen är. Det sägs också vara det första chakra som står i förbindelse med våra högre andliga chakran och är den plats vid vilken hjärtchakrats känslor möter den högre logiken och där vi kan processa de båda sidorna för att hitta en sanning som harmoniserar med dem båda.

Färgen är blå och för att balansera det här chakrat kan du därför omge dig med blå färger, tända blå ljus eller äta mat i blå färger. Du kan också ljuda chakrats mantra under dina meditationer. Mantrat är HAM med betoning på ett långt A.

Turkos, akvamarin och blå turmalin är kristaller som hjälper dig att balansera ditt halschakra.

När det här chakrat är i obalans kan det yttra sig genom att du inte vågar prata med människor, att samtalet blir stelt och svårt, men också genom det motsatta, att du inte kan sluta prata utan nervöst låter munnen gå i mötet med andra. Det kan även ge fysiska symptom såsom torr hals och heshet.

Vill du lära dig mer om dina chakran och hur du kan balansera dessa eller behöver andlig och medial vägledning är du alltid välkommen att ringa mig. Den här veckan når du mig säkrast efter klockan nio på kvällen och natten onsdag och torsdag eller dagtid under fredagen.