Kronchakrat, sahasrara

Ovanför ditt huvud, som en skiva av vitt eller violett rent ljus hittar du ditt kronchakra. Det här chakrat ställer oss i förbindelse med den andliga världen och med det vi kallar Gud. När chakrat är i balans känner vi oss ett med allt det levande omkring oss och vi inspireras av de högre budskap vi får ta emot. Vi ser en mening i det som sker i våra liv och vilar i tryggheten om att vi är omhändertagna av livskraften.
En människa med en god balans i sitt liv står genom sitt rotchakra tryggt med båda fötterna på jorden och har samtidigt en öppen kanal uppåt genom sitt kronchakra. Mellan dessa kan sedan energierna flöda fritt.

Är kronchakrat obalanserat försvinner vi lätt in i religiös fantatism eller, det motsatta, får mycket svårt att se ett högre syfte i livet. Vi känner oss otrygga i livet och även döden kanske skrämmer oss.

Vill du arbeta med att balansera det här chakrat gör du det enkelt genom att omge dig med vita och violetta färger, äta mat i samma färg och bära vita och violetta kristaller med dig eller hålla i dem medan du mediterar.
Visualisera gärna när du mediterar hur du har en violett skiva som roterar ovanför ditt huvud och hjälper dig att ta emot information från de högre världarna.