Tarotkortens betydelse, styrkan

Än en gång har vi kommit fram till ett avsnitt av vår tarotskola och dagens kort är styrkan, ett bra kort att ta med sig in i det nya året. Det här är ett kort som påminner oss om vår inre styrka och kraft.

Några av de ord som är förknippade med det här kortet är passion, styrka (så klart), lust till livet, energi, självkänsla, kraft, framåtanda och livsglädje.

När styrkan dyker upp i en tarotläggning kan den antingen vara ett tecken på att du har all den kraft du behöver för att hantera din situation, alternativt att du behöver samla dina krafter för att rakryggad gå igenom det du just nu upplever. Betydelsen kan variera något beroende på frågan och på närliggande kort.

Det är dags att gå emot dina rädslor och att leva det liv du vill leva i den sanning som du själv tror på. Låt inte andra människor få bromsa dig, blomma ut som den färgstarka individ du innerst inne är.

Här finns självkontrollen som hjälper dig att hantera dina känslor och drifter, likväl kan energin som driver dig framåt representeras av det här kortet. Det kan också vara en indikator på att du är på väg in i en utmanande period av ditt liv då du behöver samla alla dina krafter för att ta dig igenom den. Oavsett vad så kommer du att ta dig ut på andra sidan ännu starkare än förr.