Örtaskolan citron

Att citrusfrukter med deras höga halt av vitamin C är bra för att boosta vårt immunförsvar i vinterns förkylningstider visste du nog, men visste du att man även kan använda citron för att lindra ett flertal andra åkommor?

Att dricka citronvatten ska bland annat kunna hjälpa oss om vi vill gå ner i vikt. Drick ett glas redan när du stiger ur sängen på morgonen men drick det helst ljummet. Dricker du för kallt stressar du kroppen, speciellt om du just stigit upp från en varm säng. Förutom att hjälpa oss att gå ner i vikt sägs citron också kunna rena kroppen från gifter och slaggprodukter.

Vid sidan om att lindra förkylning verkar citron också dämpande på andra typer av inflammationstillstånd i kroppen och de här syrliga, gula frukterna har även en bakteriedödande verkan. Också din hy ska kunna bli fin om du dricker citronvatten och det sägs kunna lindra eksem och psoriasis. Kanske beror det även på citronens renande effekt.

Du kan dricka citronvatten om du lider av förstoppning då det har en laxerande verkan och generellt ska ett glas om dagen vara bra för matsmältningen. Doften av citron sägs också kunna lindra illamående. Det kan därför vara bra att alltid ha citron hemma om du är gravid eller i bilen om du lätt drabbas av åksjuka.

Det här är bara några av de saker citronen kan hjälpa dig med. Så här års är de dessutom de flesta citrusfrukter väldigt billiga så passa på att läsa på om citronens både inre och yttre helande effekter.