Sakralchakrat, Svadisthara

Strax nedanför din navel hittar du ditt andra chakra, sakralchakrat eller svadisthara som det heter på sanskrit. Dess mantra är VAM, med betoning på långt A.
Färgen är orange och chakrat är starkt kopplat till dina relationer men också till din sexualitet och till all form av passion i livet. Med passion menar jag inte enbart den som du upplever i ditt kärleksliv utan allt det som verkligen driver dig och gör att du känner dig levande. Därför finns även en koppling till din kreativa kraft och till ditt skapande i alla former.
Sakralchakrat är våra känslors chakra. När det är i balans känner du dig trygg i att uttrycka allt du känner och du har förmågan att skapa sunda och balanserade relationer i ditt liv.

All njutningsfylld rörelse har en koppling till det här chakrat, oavsett om du dansar, utför yoga eller gör något annat som får din kropp att känna sig levande och det är också vår glädjes chakra. När det är i balans är vi lyckliga i livet och i våra relationer och vi har förmågan att sätta ord på det vi känner.

Om du upplever att din kreativitet är hämmad eller att du saknar energi och livsglädje behöver du kanske balansera ditt sakralchakra. Det finns många olika vägar att göra det. Dels kan du omge dig med så mycket orange färg som möjligt och gärna också äta orange mat såsom apelsiner och annan mat i eldiga färger. Också nötter och olika typer av sädesslag balanserar det här chakrat.
Givetvis finns det yogaövningar du kan utföra och du kan även använda dig av chakrats mantra när du mediterar.
Alla kristaller i orangea färger är effektiva att arbeta med och du kan även använda dig av eteriska oljor eller rökelser såsom exempelvis apelsin, ylangylang och patchouli.

Vill du lära dig mer om dina chakran och vad du kan göra för att må bättre är du alltid varmt välkommen att ringa mig. Jag finns här för att besvara dina frågor.
I morgon presenterar jag solarplexus-chakrat för dig. Du hänger väl med?