Manipura, solarplexus-chakrat

Ditt tredje chakra hittar du precis i höjd med din mage och det här chakrat är bland annat kopplat till självkänslan och till din tro på dig själv. Det finns också mycket kraft här. En människa med balans i solarplexus vågar gå sina egna vägar och göra det hon själv känner att är rätt och tror på. En annan viktig aspekt är viljestyrkan, att verkligen genomföra det du vill och bestämt dig för. När vi är trygga i känslan av att veta vilka vi är blir också vår relation till andra så mycket bättre.
Chakrat har också en koppling till vår vikt och vår metabolism.

Färgen är gul och mantrat som du kan ljuda när du mediterar över chakrat är RAM, med en lång betoning på A.
När du arbetar med det här chakrat kan du med fördel använda dig av alla typer av gula kristaller, klä dig i gula kläder och äta gul mat. Även solens ljus kan hjälpa dig att balansera det. Likväl kan det hjälpa dig att sitta vid en eld. Som du kanske redan har förstått är elden detta chakras element.
Karneol, citrin, tigeröga och gul jaspis är mycket användbara stenar om du lider av obalans i solarplexus, något många av oss gör i större eller mindre utsträckning. Ofta yttrar sig oblansen genom att du har svårt att sätta gränser för dig själv eller andra eller genom att du antingen har problem att skapa drömmar eller att du sällan lyckas omvandla dina drömmar till verklighet.
Med ett blockerat solarplexus är det svårt att sätta igång. Är det överaktivt kanske du istället helt utan en planering som fungerar sätter igång med massor av saker och bränner ut dig eller tröttnar efter halva vägen för att sedan förlora dig i ett nytt projekt.

Vill du lära dig mer om dina chakran är du varmt välkommen att ringa mig. I morgon fortsätter min lilla serie om chakran och vi tittar då på hjärtchakrat.