Narren

Tarotlekens stora arkana sägs ofta vara narrens resa ut i världen och in i sig själv. Narren är det första kortet i den stora arkanan och har siffran noll. Som en nolla så är han på samma gång allt och inget. En nolla har inget värde i sig själv men kan, placerat i slutet av en etta göra ett till tio och tio till hundra.

Narren är en upptäcktsresande. Han går med barnets naivitet och lekfullhet ut i världen för att leka, upptäcka och roa sig själv och andra och oftast vänder han det rationella och vardagliga upp och ned. För narren är inget omöjligt och allt är möjligt. Han ser inga hinder.
När du drar narrens kort kan det därför betyda två saker beroende på vilka kort som ligger nära. Det kan handla om att våga ta saker lite mer med en klackspark, att våga möta livet med ett skratt och med fantasi och kreativitet, att inte göra sig för mycket bekymmer för morgondagen Samtidigt kan det också indikera att mottagaren har en något naiv världsbild och kanske behöver se över sina val på ett förnuftigt sätt.
Här finns nystarten i livet, narren börjar som sagt en resa genom tarotkortens värld, och här finns också det som till en början kan se ut som galenskap och dårskap. Den som följer sitt hjärta och vågar vara spontan vandrar med narren vid sin sida och tillsammans med honom blir livet aldrig tråkigt.

Vill du veta mer om tarotkort och kanske ha en egen vägledning så är du alltid välkommen att ringa mig!