Lejonets tecken

Den 23:e går vi in i lejonets tecken. Lejonet är ett eldtecken och i egenskap av eld är lejon ofta passionerade och stolta.

I likhet med naturens lejon så har också människor födda i detta tecken starka beskyddaregenskaper och ett ibland häftigt humör. Det finns inget de inte skulle göra för att skydda de som står nära dem och man trampar inte gärna ett lejon på tassen.

Kreativitet är ett ledord här. Lejonet tycker om äventyr och likaså att skapa saker, både på idéplanet och med sina händer. Ett välmående lejon är också mycket varmhjärtat, generöst och vänligt och det är ett tecken präglat av stark entusiasm, mycket energi och en oändlig positivitet.

Ingen kan vara så lojal som ett lejon. Har du vunnit lejonets vänskap vet du att du har en vän för livet, förutsatt att du inte på något sätt kränker deras stolthet. De är så stolta att även när de vet att de har fel i en fråga så är det nära på omöjligt för dem att ändra ståndpunkt.

Lejonet är den självklare ledaren. De är karismatiska och har i regel ett gott självförtroende, dessutom finns här stora ambitioner och tillräckligt mycket envishet för att också uppfylla nå de mål som satts upp.

Lejonet tycker om att skämma bort sig själv och de människor de håller av. Det vi andra skulle kalla lyx och flärd är för lejonet en självklarhet, förutsatt att pengarna finns. Som lejon kan du också ibland vara svag för smicker och du lever gärna ett liv som andra beundrar.