Citron

Något vi alla har hemma i kylskåpet, kanske framförallt till sommarens goda drinkar, är citroner. Visste du att citronen inte bara är god i drycker och i olika maträtter utan också har flera goda medicinska egenskaper?

Den här lilla gula frukten är full av vitamin C och sägs därför ha uppiggande egenskaper och ska kunna hjälpa kroppen att tillfriskna snabbare vid förkylning. Lika effektiv är den om du har känningar av urinvägsinfektion. Självklart ska du inte förita dig enbart på naturläkemedel. Har du allvarliga besvär är det fortfarande nödvändigt att gå till en läkare. När du börjar få känningar av urinvägarna är det bra om du kan dricka mycket vatten med citron. Hetta inte upp citronen till mer än sjuttio grader utan drick hellre vattnet kallt med färsk citron i. Koncentratet på flaska är inte alls lika bra.

Det sägs också att myggor gärna undviker starka citrusdofter. Det kan vara väl värt att testa några droppar citron bakom örat och på kroppen innan du spenderar en kväll utomhus. Undvik dock att smörja dig med citronsaft om du ska vara i starkt solljus. Det kan resultera i blåsor på huden.