Ametist

Om du är intresserad av kristaller så är du kanske också nyfiken på att lära dig mer om dem. En av mina älsklingsstenar är ametisten, en kristall som ofta används vid healing men som också är bra att använda när du mediterar. Det är som om bara att hålla i en ametist hjälper dig att öppna upp mer för din intuition och ditt andliga sinne.

Det finns ett starkt andligt beskydd i ametisten och det är vid sidan om att vara en spirituell sten också en kristall som stärker din kärlek till alla människor omkring dig och därigenom också förbättrar dina relationer. De gåvor som redan finns i dig kan även de förstärkas med hjälp av ametisten.

Ametisten ger lugn och trygghet och är kopplad till kronchackrat och det tredje ögat. Är du väldigt stressad är det här en sten som hjälper dig att slappna av. Du kan testa att inte bara hålla den i handen utan att också lägga den på ditt tredje öga när du mediterar och sedan visualisera hur den gör dig lugn och hur lugnet sprider sig i hela dig. Den är också superbra att sova med under kudden om du vill ha lugnare nätter och hjälp att somna bättre.