Spådomsskola, tarot del 1

Det finns många olika typer av spådom och jag tänkte under några veckor berätta om några av de olika metoder du kan använda dig av. På vår telefonlinje hittar du flera medium som använder sig av många olika redskap.
De två metoder jag främst använder mig av i min spådom är tarotkort och runor men jag arbetar även med pendel och genom de budskap jag får från mina guider.

Tarotkortens historia är inte helt känd, det enda man vet är att de är mycket gamla och att de under lång tid har använts för att både spå i framtid och för att bättre förstå vad som sker i nutid. En teori pekar på att de kom hit under medeltiden, kanske tillsammans med resandefolket. En arkeologisk forskare har framlagt en än mer långtgående teori som säger att korten har rötter från betydligt äldre tider och att de från början uppstått ur en visdomsbok från det forntida Egypten. De tidigaste tarotkort man kunnat hitta är dock ungefär 700 år gamla och har sitt ursprung i Italien. De kort som då användes var främst till för spel snarare än för spådom.
Lika lite som man vet hur gamla de är vet man med exakthet var namnet kommer ifrån. Kanske kommer vi alltid att leva i ovisshet när det kommer till tarotkortens historia

Det finns tusentals olika tarotlekar. Den allra vanligaste av dessa är Raider Waite tarot och kanske är det också den jag rekommenderar som nybörjarlek, men vem du än är så kan du alltid hitta en som passar just dig och din personlighet perfekt.
Alla lekar är indelade i den stora och den lilla arkanan. Den stora arkanan innehåller 22 kort och handlar om de större händelserna i ditt liv samt om din inre, andliga, utveckling på en högre plan. Jung kallades dessa kort för arketyper och använde mycket symbolspråk i sin psykoanalytiska värld. Man kan också se dessa kort som en människas vandring och utveckling här på jorden där vi börjar som narren, redo att påbörja vår resa. I varje kort har vi en ny läxa att lära oss.
Den lilla arkanan består av 56 kort fördelade på stavar, svärd, pentagram (Mynt) och bägare. Vad dessa står för berättar mer om i ett annat inlägg.

Vill du lära dig mer om tarot, fortsätt följa min blogg eller ring ett samtal så berättar jag gärna vad jag vet!