Översteprästinnan

I min lilla serie om tarotkorten har jag nu kommit fram till kort nummer två, översteprästinnans kort. Talet två står bland annat för dualitet och att kunna betrakta saker nyanserat. Tvåan handlar också om att ha förmågan att samarbeta med andra och att kunna se saker ur en annan persons synvinkel. Kortet symboliserar självkänsla och självständighet. När det dras är det i regel ett tecken på att du antingen kommit till en punkt där du litar på din egen intuition eller där det är dags för dig att börja göra det.

Översteprästinnan associeras också till partnerskap och samarbete, att man nu är så trygg i sig själv att man kan lyssna på andra utan att förlora sin egen sanning. Ju bättre vår självkänsla är desto bättre klarar vi också av att samarbeta med andra människor och lämna plats för att låta olikheterna komplettera oss.

Lyssna på de svar som redan finns i ditt inre, lita på din egen visdom och tro på din egen sanning. Kom bara ihåg att inte missbruka den. Det som är sant för dig behöver inte nödvändigtvis vara sant för någon annan. Kom ihåg att visa empati med andra människor utan att för den skull ge upp dig själv eller dina principer.
Just nu är det viktigt för dig att blicka inåt, att lyssna på den stilla rösten i ditt inre som pekar åt det håll du ska gå. Låt inte andras uppfattningar få styra dig utan gå din egen väg, den som är rätt för dig.

Översteprästinnan är också förknippad med drömmar, intuition, meditation och andlighet. När vi drar det här kortet kan det vara tid att känna efter och ta oss tid att verkligen tänka igenom ett beslut på egen hand för att inte gå vilse.

Vill du veta mer om tarot eller behöver du vägledning i livet, tveka inte att höra av dig. Jag finns här för att svara på dina frågor!