Bergskristall

Stenen över alla andra stenar. Den kristall som kan ersätta alla de andra om du saknar någon, den sten som också kan rena alla andra kristaller är bergskristallen. Att den är självrenande och också renar både den plats den befinner sig på och den människa som bär den gör den bara ännu bättre.
Känner du att du ändå vill rena din sten lite extra kan du, eftersom det är en kvarts, utan problem rengöra den i vatten. Inte alla kristaller ska vara i vatten. Det är viktigt att du vet vilken typ av sten du arbetar med. Du kan även ladda den i solljus vilket inte heller är lämpligt för alla typer av kristaller.

Bergskristallen kan du köpa i varje affär som säljer stenar och estoeriska föremål och den är inte särskilt dyr. Du kan också hitta den i naturen, speciellt i landets norra delar, även om den inte finns att finna i särskilt stor omfattning.

Det sägs att bergskristallens energier kan skapa en förbindelselänk mellan våra själar och himlens stjärnor eller universums energi. Det är också en sten för uppvaknande, healing, medvetenhet och balans. Den kan också hjälpa oss att stärka och balansera vår aura och våra chakran. Som du ser är det här en sten med många olika egenskaper och har du inte möjlighet att skaffa dig någon annan just nu rekommenderar jag dig varmt att åtminstone börja med en bergskristall.