Ametist

Efter att under några månader ha skrivit om örter och huskurer känner jag att det är dags för något nytt. Vad kan vara lika spännande som kristaller och deras användningsområden?

Den lila ametisten är en sten som är perfekt att arbeta med om du känner dig orolig, nedstämd eller nervös. Den hjälper dig att hitta vägen tillbaka till de positiva känslorna och att se ljusare på livet igen och den sägs också kunna lindra stress och ångest.
Bär den gärna med dig i fickan eller i en liten läderpåse och använd den som en amulett i situationer som vanligtvis skulle stressa dig. Du kan också lägga den under kudden för att sova bättre och lättare komma till ro om kvällarna. Eftersom det här är en andlig sten kan den också hjälpa dig att lättare minnas och förstå dina drömmar.

Om du lättare vill uppnå ett högre andligt tillstånd vid exempelvis meditation är det här en utmärkt sten att hålla i handen eller titta på när du mediterar. Den kan också hjälpa oss att bättre komma i kontakt med vår intuition och är en underbar sten att använda sig av vid healing.

I morgon får du lära dig mer om bergskristall och hur den kan hjälpa dig i din andliga och personliga utveckling.