Vad är chakran?

Du som har följt med i mina senaste inlägg vet att jag under ett par veckor har berättat om våra sju chakran, från rotchakrat och hela vägen upp till kronchakrat. Men vad är då chakran och vad har du för nytta av att känna till dem?

En människa är inte enbart en fysisk kropp. Vi är så mycket mer. Vi är en själ och vi är en energikropp. I energikroppen, som finns en liten bit utanför den fysiska, finner du sju viktiga punkter som kallas chakran. Alla dessa har en koppling till vårt psyke, vår själ och vår materiella kropp och de samverkar i en symbios med varandra.

Ordet chakra är sanskrit och betyder snurrande hjul eller roterande skiva och de roterar alla var för sig. När man talar om ett blockerat chakra betyder det helt enkelt att hjulet snurrar för sakta och att de egenskaper som är knutna till just det chakrat hamnar i obalans och bromsas, motsatsen är ett överaktivt chakra och vad det innebär förstår du kanske själv. Chakrat roterar då allt för snabbt och dess egenskaper blir överdrivna och förstorade.

Det finns, som du nu har förstått, ett antal olika sätt att balansera våra chakran och därigenom må bättre i livet. Färger, olika sorters mat, yoga, meditation och olika kristaller kan vara användbara. Så även reikihealing.

Vill du lära dig mer eller har ett behov av medial vägledning är du alltid varmt välkommen att höra av dig till mig.

I nästa blogginlägg kommer jag att starta en serie om drömmar, vad de betyder och hur vi kan tolka dessa.
Visst är du med från början?