Tarotkortens betydelse, den hängde

Det här kortet är inte alls så dramatiskt och olycksbringande som det ser ut, tvärtom så är det ett kort som kommer med löfte om en pånyttfödelse och en ny början. Kortet kallas ofta för förvandlaren och det är exakt vad det också handlar om.

Precis som Oden hängde i nio dagar upp och ned i asken Yggdrasil för att få kunskap om runorna så hänger mannen på det här kortet medan han väntar på upplysning. Det är en påminnelse till oss om att vi ibland behöver försaka något och offra något för att få något bättre, ibland dra oss undan och vänta på att få visdomen som gåva.

En av de uppmaningar den hängde kommer med är att det är dags att bryta mönster och att släppa taget om det som inte längre fungerar. Du står på en punkt där du behöver acceptera att du har gjort allt du kan. Nu måste du släppa situationen och istället blicka inåt för att hitta din egen kärna och din egen vishet igen. Om du kämpar emot kommer snaran som dina fötter hänger i bara att dras åt än mer. Nu är tid för tillit, inte för kamp. Stilla dig, vänta och hoppas på att lösningen kommer till dig. Du kan inte skapa den.

Som du ser så hänger mannen upp och ner, det är en symbol för att du från nu kommer att kunna se saker ur en helt annan synvinkel än tidigare. Även om rummet är det samma så ser det väldigt annorlunda ut när vi står på huvudet. Det är dags att ta dig ur dina rigida föreställnignar om hur saker egentligen är.

Kortet handlar också om att våga lämna över våra liv till en högre makt, en del av oss kallar det Gud, och att ta platsen i baksätet istället för att ständigt sitta på förarstolen i livet.