Tarotkort betydelse, översteprästen

Ni som följer min blogg vet kanske att jag tidigare hunnit presentera en del av tarotkorten för er. Alla tarotkort har en egen betydelse. Vi har nu kommit fram till översteprästens kort, ett kort som speciellt är knutet till lärare, gurus och andliga ledare. Det här är yogainstruktörernas kort likväl som pastorernas och den vise shamanens.

Jag vill gå igenom detta tarotkorts betydelse för dig och förklara lite hur du kan tolka det när det dyker upp. I det här kortet finns mycket kunskap att hämta och det är just vad översteprästen ber dig att göra. Han ber dig att se igenom illusionerna och att se saker som de verkligen är, på en djupare och mer andlig och vis nivå. Här blir det andliga synligt, det som är så viktigt men som vi så ofta glömmer på grund av våra materiella intressen. Det är dags att klä av sig rollerna och de förutfattade meningarna och sätta saker i ett nytt ljus.

Översteprästen manar dig att lyssna på den inre rösten och att lägga bort sådant som bara är utanpåverk. Du behöver inte längre försöka imponera på människor med status eller fina ägodelar och karriär. Det betyder ingenting! Nu är det tid för dig att göra det som är verkligt viktigt i livet och att söka din andlighet och sanning. Andlighet är inte bara något vi ska ha som en liten trevlig och spännande hobby utan istället något som vi varje dag behöver utforska och växa i. Om vi vill bli hela människor behöver vi minnas att vi är kallade att vara andliga varelser, att vi är en själ som bor i en kropp.

Tilliten finns i det här kortet, att våga lita på att saker blir precis som de ska vara, men den förenas också med ansvaret i att själva göra det vi behöver för att nå dit och ansvaret vi behöver ta i våra dagliga liv för att göra den här världen så bra som möjligt. Om vi gör arbetet kan vi sedan tryggt lämna resultatet åt Gud.
I andlighet bor också kärleken, den villkorslösa kärleken till allt som lever, och insikten om att varje liten människa, varje daggmask i jorden och varje träd har en själ som är värd att älskas och respekteras. Översteprästens kärlek är inte begränsad, manipulativ eller villkorad. Den finns där för allt som är levande, inklusive honom själv. I kärleken till sig själv kan han släppa taget om det han tidigare varit beroende av men som gjort honom illa och han har friheten att både leva i sin egen sanning och känna respekt för att också andra gör det.

Om du drar det här kortet så är det kanske dags för dig att gå in i en tid av andligt sökande, en tid då inte pengar, framgång eller materiella saker längre behöver ta så stor plats. Kanske är det också dags att, helt utan ilska eller bitterhet, släppa taget om det eller dem som håller dig tillbaka för att du själv ska kunna växa.
Lyssna på vad ditt hjärta säger till dig, utforska mer i livet och sök kunskap genom andlighet, meditation, kreativt skapande och bön. Kanske är det också dags att be någon om råd, att hitta en mentor eller lärare och att låta andra människors vishet få hjälpa dig på vägen framåt.