Spådomsskola 2, Kaffesump

En gammal metod för att spå är att använda sig av kaffesump eller teblad och försöka se och tyda de mönster som bildats i koppen när den är urdrucken. Detta kallas tasseografi och kommer från allra första början från Kina. Man har också hittat tecken på att det samtidigt användes i bland annat Grekland och andra delar av Asien helt oberoende av varandra.
När jag under en månad levde i Istanbul mötte jag ett par kurdiska kvinnor som läste sin kaffekopp varje morgon för att se hur dagen som låg framför dem skule komma att bli. Här i Sverige kanske det inte längre är lika vanligt men det finns nog fortfarande en del kvinnor och män som har som vana att läsa sin kaffekopp på morgonen.

Vill du prova att själv se framtiden i kaffesump så behöver du använda dig av kokkaffe som du helst undviker att sila när du slår det i din kopp. Du är beroende av att sumpen finns kvar eftersom det är den du läser i. Drick ur koppen men behåll lite vätska i botten, kanske en tesked, och håll den sedan i vänster hand (Förutsatt att du normalt använder höger) medan du snurrar den tre varv och tänker på den fråga du vill ställa.
När du snurrat koppen medsols tre gånger vänder du den snabbt över ett kaffefat och uttalar nu frågan högt. Låt all vätska rinna ut och lyft sedan koppen igen och titta på de mönster du ser. Nu kommer det spännande arbetet med att tyda vad du ser.
Kan du se ansikten, djur eller andra motiv? Det finns inga fel svar här, bara din fantasi sätter gränserna. Cencurera inte dig själv!
För att få lite hjälp att förstå symbolerna du ser kan du gärna utgå från ett drömlexikon där olika saker beskrivs. Du kan också fritt associera till vad du själv tror att de betyder. Inget är fel här.

Vill du göra en mer avancerad läsning så kan du dela in koppen i tre delar. Din karriär och ditt arbete ser du i området över koppens öra. Den andra delen visar dig saker i din närmaste omgivning, till exempel i din familj eller i dina kärleksrelationer. Resten av koppen är övriga händelser som kommer att ske i din framtid.
Om du inte ser någonting den här gången så gör om det igen en annan dag. Ibland krävs det lite övning innan det fungerar.

Det kan vara svårt att spå sig själv men det är därför vi finns här för dig. Slå mig gärna en signal så lovar jag att hjälpa dig hitta svaren på dina frågor!