Oxen

Om du är född mellan den tjugonde april och tjugonde maj så är du född i oxens tecken.
Oxen är i regel en mycket jornära person som är väldigt tålmodig och praktiskt lagd. Oxar ser inte bara problemen, de fixar dem också.

Är oxens partner född i ett stjärntecken som kräver mer frihet kan kanske oxen uppfattas som en styrande människa med ett ägandebehov, och visst kan oxen ibland har lite svårt att kompromissa. Oxar vill gärna ha sin vilja fram. Det kan ta ett tag innan du vunnit en oxes hjärta och förtroende, de är enormt individualistiska och har ibland lite svårt för förändringar, men har du väl fått en oxe på kroken så är de dig evigt trogna.

Oxen är ett jordtecken och behöver du råd av någon som står med båda fötterna på jorden är det kanske oxen du helst går till. Ingen kan beskylla oxen för att vara en drömmare men det är en av de mest lojala och trofasta vänner du kan hitta. Lika mycket som det finns envishet här så finns det också en djup trygghet. Det är lätt att känna tillit till en oxe.

Du kan alltid lita på oxens ord, vare sig denne är anställd, chef, vän eller partner och som har ofta goda ledaregenskaper. Har de sagt att de ska göra något så kommer det att ske. Något oxen dock skulle vinna på, även som ledare, är att ibland lyssna in andra och förstå att alla människor inte alltid ser tillvaron lika realistiskt som de själva gör. Oxen är inte det mest emotionella av tecknen.