Obsidian

Jag håller mig kvar vid rotchakrat i ännu ett inlägg och vill berätta lite om en av alla de kristaller som du kan använda för att balansera det här chakrat. Det finns självklart många fler att välja på men just obsidian talar till mig på ett speciellt sätt.

Obisidanen är en kristall som skyddar oss mot negativa känslor och upplevelser och som hjälper oss att hitta trygghet, stabilitet och balans. Stenen består av stelnad lava och du hittar den ofta som en slipad sten i olika smycken.

Som du förmodligen redan har förstått så är det här en väldigt grundande kristall som också skyddar oss och hjälper oss att känna harmoni på insidan.
Vid sidan om det är det en bra sten att arbeta med om du ibland upplever att du har svårt att behålla ditt fokus. Den skärper vår förmåga att koncentrera oss och därigenom också att nå våra drömmar.

Om du är i en tid av förändring kan du med fördel använda dig av de grundande energier som finns i obsidian då den hjälper dig att inte tappa fotfästet men att samtidigt röra dig framåt i en stadig riktning.

Vill du lära dig mer om stenar och kristaller så fortsätt gärna följa min blogg.

Vi hörs, när du ringer mig.

Kram Yrsa!