Mat för sakralchakrat

Vårt sakralchakra, eller navelchakra är det chakra som bland annat styr vår sexualitet, vår moral, vår kreativitet och vår självkänsla. Det finns många olika sätt att balansera våra chakran och vi kan med fördel använda oss av både meditation och andra övningar, men visste du att också maten kan ha en inverkan på dessa?

Om du känner att ditt sakralchakra är ur balans, det kan bland annat visa sig genom att du fattar dåliga beslut, har en allt för stor eller en total avsaknad av sexuell lust, eller genom att din självkänsla är låg, så rekommenderar jag dig att äta orange mat.
Frossa i vinterns citrusfrukter! Så här års är de som godast och priset på apelsiner brukar vara bra just nu. Även sötpotatis är perfekt för att balansera det här chakrat och om du steker den i curry eller i gurkeja så får du i dig ännu mer av den oranga färgen som känntecknar det här chakrat.

Kom ihåg att mat inte bara ska smaka gott, det ska se gott ut för ögat också. Den oranga färgen sätter igång vår livslust och vår kreativitet och får oss att känna oss fyllda med nytt ljus och ny energi. Kanske har du till och med en påse saffran kvar efter julens lussekatter som du kan krydda ditt ris med.

Ät orange! 🙂