Kejsarinnan

Vi har kommit fram till nästa kort i tarotlekens värld, kejsarinnan. Kejsarinnan bär talet tre och trean är inom många religioner och kulturer ett heligt och mystiskt tal.

Kejsarinnan är modersgudinnan, den stora skyddande modern som regerar med stor värme och kärlek. Hon är som att krypa in i en stor varm famn där vi känner oss omhändertagna och där vi vet att allt kommer att bli bra om vi bara vågar stanna kvar i tilliten. Kejsarinnan är också fruktbarheten ur vilken nya projekt, nya ideer och nya projekt föds. Kortet innehåller massor av kreativitet och skaparkraft men också trygghet och stabilitet.

Planeten Venus är kopplad till kejsarinnans kort och hon är arketypen för alla modersgudinnor i alla våra gudasagor. Hon är mamman som vi alla drömde om som barn och som en del av oss hade gåvan att växa upp med. Hon är den starka kvinnan men också den som vårdar om sina barn. Här finns Moder Jord och därför också lantbruket och korna.

När något nytt är på väg att födas i ditt liv kommer ofta kejsarinnans kort på besök. Hon ger dig modet att våga möta och skapa förändringen men också insikten och visheten att se när det är dags att släppa taget och om vad.

Var inte rädd! Det är dags att låta nya projekt födas i ditt liv, det är dags att låta livet blomstra igen, på vilket område det än må handla om.

Vill du veta mer om tarot eller om vad som väntar i din närmaste framtid? Tveka inte att slå mig en signal!