Hjärtchakrat, Anahata

Just precis i trakten av ditt hjärta, centrerat mitt på din kropp, hittar du ditt fjärde chakra, anahata. Det här chakrat styr vår förmåga att känna kärlek, att vara mottagare av den och att frikostigt och villkorslöst dela med oss av den. Hjärtchakrat har även kopplingar till vår förmåga att känna empati och medkänsla, både med andra människor och med oss själva.

Det här chakrats färg är grön och för att balansera det kan du gärna omge dig med gröna färger, tända gröna ljus och arbeta med olika typer av gröna kristaller. Även rosenkvarts är en bra sten för dig som vill hela ditt hjärtchakra.
Mantrat är YAM, med betoning på ett långt A, och du kan med fördel ljuda det på din utandning när du mediterar.

Det är i hjärtat vår själ bor och när det här chakrat är i balans känner du att du är i god kontakt med dig själv och du vågar också släppa andra människor nära dig. Du har lätt att förlåta och den inre kritiska rösten har tystnat. Du agerar kärleksfullt i förhållande till allt det som lever omkring dig, människor såväl som djur och växter.
Ett obalanserat hjärtchakra kan istället göra oss bittra eller rädda för att älska människor. Likväl kan det i motsats till det göra oss gränslösa i våra relationer till andra och göra att vi har en benägenhet att allt för lätt blir förälskade och slavar under vår längtan efter kärlek.

Vill du lära dig mer om hur du kan göra för att balansera dina chakran eller få en stunds healing är du alltid varmt välkommen att ringa mig. Självklart tar jag också emot för vägledning i andra frågor.
Du är värd att älska och bli älskad!