Freja

Vi förflyttar oss från grekerna till våra nordiska gudasagor och på vägen möter vi Freja, fruktbarhetsgudinnan, firandets och erotikens gudinna. Vi möter henne i en vagn dragen av katter och i sin hand håller hon en stav. Runt halsen bär hon Brisingasmycket, det vackraste halsband som någonsin skådats.

Freja har gåvan att se in i framtiden, hon kan sejda och hon kan spå. Det var också Freja som sades ge Oden hans förmåga att sia. Vid sidan av sin roll som kärlekens gudinna är hon också krigets gudinna. Det här kanske kan låta som en motsättning men vem av oss är inte beredd att strida för de människor vi älskar när det verkligen behövs? Som krigets gudinna delade hon de stupade soldaternas själar med Oden och bjöd många av dem att festa i hennes rike, Folkvang.

Freja var ursprungligen gift med Od. När han senare lämnade henne blev hon som så många av oss lite vild och hon har haft ett flertal kärleksaffärer då hon också var känd för sin trollbindande skönhet.

Åkalla Freja när du behöver mer passion i ditt liv och när du vill bjuda in mer värme i ditt kärleksliv. Ta henne i handen när du kämpar för något viktigt som du verkligen tror på och låt henne inspirera dig till att slåss för det som är gott och rätt i världen.