Fänkål

En brödkrydda som också är bra vid uppblåst mage och för att lindra gaser är fänkål. Har du problem med matsmältningen eller med din aptit kan du få god hjälp av fänkålen och även hosta kan lindras av ett gott fänkålste. Det här lakristsmakande teet kan effektivt hjälpa oss att hosta upp slem vid problem med lungor eller långvariga förkylningar.
Fänkålen tycks, i kombination med kummin, dessutom kunna vara välgörande vid  IBS och för ammande mödrar är den en god hjälp om inte mjölken kommer som den ska. Te på fänkål ska dock inte drickas för ofta eller för rikligt av gravida eller ammande utan användas med största försiktighet. Det är bra om du som väntar barn eller ammar ett litet barn alltid rådgör med läkare eller barnmorska innan du använder dig av örtmediciner och naturliga kurer.

Fänkålen har som du ser en rad olika medicinska användningsområden och den har använts långt tillbaka i historien. Den odlades som krydd- och medicinalväxt redan i det gamla Egypten för ungeför 4000 år sedan.

Eftersom hela växten innehåller rikligt med eteriska oljor kan du använda alla delar för att lindra dina åkommor.