Drömtydning, del 5

Vi har kommit fram till den femte delen av vår drömskola. Visst kommer du ihåg att skriva drömdagbok? Det bästa sättet att göra det är att ha en liten anteckningsbok bredvid sängen och skriva ner dina drömmar direkt när du vaknar, innan dagens alla intryck hunnit stjäla minnet av drömmen ifrån dig.

I den femte delen har vi kommit fram till bokstaven E och det första jag kommer att tänka på här är drömmar om eld. Att drömma om eld är inget ovanligt även om det kan kännas nog så dramatiskt. Beroende på hur drömmen upplevs och vad som för övrigt visar sig i din dröm så kan den ha lite olika betydelser.

Elden är dels något som rensar bort det gamla för att lämna liv åt något nytt. Som exempel vill jag här nämna en skogsbrand. När en skog brinner ner skapar det en möjlighet för massor av nytt liv att senare titta upp genom askan. Faktum är att det till och med är bra för en skog att brinna ibland, även om konsekvenserna naturligtvis kan kännas katastrofala medan det pågår. Så kan vi också se på drömmar om eld. Kanske står du just nu mitt i en situation som känns okontrollerbar och skrämmande men som i slutänden visar sig vara början på något nytt. Försök att inte bara stirra dig blind på vad som går förlorat, öppna också upp för tanken på och välkomna det nya.

Att drömma om eld kan också vara ett tecken på starka känslor. Kanske bär du på en ilska som du inte gett uttryck för. I så fall är det dags för dig att ta tag i problemet innan ilskan förgör dig. Elden kan också tyda på en passion eller en förälskelse som känns väldigt intensiv.

Vill du lära dig mer om dina drömmar är du alltid välkommen att ringa mig!
Ha en fin dag tills vi hörs igen!