Drömmar, har de något att berätta för oss?

Har du någonsin vaknat på morgonen och känt att det där du drömde under natten ville säga dig något, som om drömmen bar ett budskap med sig? Då är du inte ensam. Sedan människans begynnelse har drömmar fascinerat både filosofer och vanliga människor. Sedan människans begynnelse har det också funnits de som påstått sig få varsel om framtiden genom sina drömmar.

Drömmar har flera olika funktioner i våra liv. Dels finns de vanliga drömmarna, de som inte ens forskarna är riktigt säkra på om de fyller någon funktion eller om de enbart är där på någon slags automatik i våra hjärnor. Det finns drömmar som hjälper oss sortera de intryck vi tagit in under dagen, lägga saker till rätta i vårt undermedvetna. Det finns också terapeutiska drömmar som hjälper oss att hantera känslor som vi kanske under dagtid trycker undan och inte vill se på. Om du någonsin har vaknat och gråtit eller vaknat med en stark längtan efter någon som inte är där så vet du förmodligen vilka drömmar jag talar om.
Och så finns de där underligt märkliga drömmarna. Drömmar då vi verkligen upplever att vi möter någon och kommunicerar med någon. Drömmar som får oss att vakna upp med en känsla av klarhet, som om vi fått hjälp att lösa något vi funderat över länge. Drömmar då vi plötsligt inser något som vi inte tidigare har förstått och drömmar som symboliskt pekar på något som senare verkligen händer.

Under ett par veckor framåt planerar jag att skriva mer om drömmar och under tiden vill jag ge dig en uppgift. Jag vill att du skaffar en fin skrivbok och en penna. Lägg dem bredvid din säng och skriv varje morgon ner det du minns från natten. Det är viktigt att du skriver din drömdagbok när du precis har vaknat, innan något annat har hunnit stjäa din uppmärksamhet. Ju närmare du är din dröm desto tydligare kommer du att minnas den.
När du har skrivit din drömdagbok under några veckor kan du enkelt se om något tema regelbundet kommer tillbaka i dina drömmar. Då kan du också börja fundera över vilka symboler du ser och om de som är mer regelbundet återkommande har något att säga dig.

Vill du samtala med någon om dina drömmar och kanske få lite hjälp att förstå vad de betyder för dig är du självklart alltid välkommen att ringa mig. Jag vägleder även i andra frågor med hjälp utav tarot och runor.
Vi hörs!