Drömmar, del 4

Drömmer du ibland mardrömmar på nätterna så är du inte ensam, men det finns bot att få.
Bland den amerikanska urbefolkningen finner vi tron på att det är möjligt att skydda sig från oönskade drömmar genom att ta hjälp av en så kallad drömfångare.

Drömfångare används idag över nästan hela världen och de hängs på väggen eller i taket ovanför sängen där du sover. Deras allra tidigaste ursprung hittar vi i ojbwastammen i Nordamerika.
Man tillverkade de allra första drömfångarna av trä och senor. Av träet skapades en cirkel i vilken man sedan av senorna vävde ett mönster. Idag kan du hitta drömfångare i nästan alla slags material, även i metall av olika slag.

När du ser på en drömfångare lägger du sannolikt märke till att den liknar ett spindelnät. Tanken är att mardömmarna ska fastna i nätets trådar medan nattens goda drömmar istället släpps igenom. Just vid sidan av nätets mitt man fäster man därför ofta en pärla eller en vacker sten för att locka de ljusa drömmarna till sig. Vilken typ av drömmar du vill dra till dig kan du, om du själv tillverkar din drömfångare, styra genom valet av den kristall du fäster i den och genom de intentioner du har under tillverkningsfasen.
Det är inte svårt att tillverka din egen drömfångare och tycker du om att arbeta med händerna anser jag att det mesta vi tillverkar på egen hand långt bättre fyller sitt syfte än de massproducerade saker du köper i butik.