Bergskristall

Om du är som jag och tycker om kristallmagi så är kanske bergskristallen en av de första stenar du någonsin skaffade dig. Det här är en vacker, vit kristall med helande och renande egenskaper och den är perfekt att arbeta med om du behöver återupprätta balansen i ditt liv.

Bergskristallen har använts i många kulturer och traditioner sedan långt tillbaka i historien och är en mycket populär sten bland healers då den sägs balansera vårt inre och sätta oss i samklang med universums helande krafter. Den har också många andra användningsområden.

Arbetar du med chakrahealing eller chakrabalansering kan du använda den till alla chakran, även om den är allra bäst när du arbetar md ditt kronchakra, och den har också förmågan att dra bort negativa energier och fylla på med ny positiv energi. Du kan till exempel placera den i ett rum där det är dålig energi, som exempelvis ett rum där någon just grälat eller där någon mått mycket dåligt, för att på så sätt få rummet att kännas bättre. Likaså kan du bära den på dig om du själv ha en önskan om att finna harmoni och balans i livet.
Bergskristallen sägs också vara bra när du vill stärka ditt fokus och din koncentration och göra tanken klarare i en svår eller stressad situation. Om du lägger den under kudden när du ska sova så sägs den ge en lugnare sömn och klarare drömmar och hjälpa dig att bättre minnas dem när du vaknar. Dessutom så helar den ditt sinne medan du sover.