Annandag jul, och allt blir ljusare

Nu har vi passerat en av årets stora dagar, en dag som många ser fram emot med stor förväntan och andra ser på med oro och lite sorg. Oavsett vad du personligen känner inför julen så är det svårt att inte ha någon känslomässig koppling till den och att ställa sig neutral.

Jag har haft en fin jul med barnbarn och med min dotter och det har varit avslappnat och mysigt. Vad julen symboliserar för mig är ljus, att mörkret börjar avta och att hoppet finns om en ny vår någonstans i horisonten. Vi har passerat årets mörkaste och längsta natt och sakta, sakta börjar dagarna bli längre. Jag brukar försöka se på mitt liv på samma sätt, släppa in mer positivitet, mer öppenhet och fler möjligheter i takt med att ljuset återvänder.

Livet är som årstiderna, även vi människor går i cykler. Vi har somrar i livet när vi känner att allt blommar och att vi verkligen är i vår styrka. Vi har höstar när vi känner oss lite på nedgång och då vi kräver vila för att orka. Vi upplever vintrar när allt känns svårt och kallt, och vi har vårar när hoppet kommer tillbaka och drömmar börjar spira. Därför är det också så i våra liv att när något ser riktigt, riktigt mörkt ut så är ljuset som närmast. När det känns som om vi inte kan sjunka längre ner i mörker då är gryningen på väg att uppenbara sig.

Om du kämpar just nu och om det känns som om din inre sol är långt ifrån dig så är du alltid välkommen att ringa till mig eller till någon av de andra fantastiska vägledare som arbetar på vår linje. Vi finns här för dig, redo att ge dig hopp i vintermörkret.