Afrodite

Om du längtar efter mer kärlek och romantik i ditt liv är det kanske Afrodite du vill åkalla.

Afrodite är den grekiska kärleks- och fruktbarhetsgudinnan och representerar den mer sensuella delen av kärleken. Hon är också skönhetens gudinna och det sägs att hennes hår lyser som guld och att hennes ögon glänser som stjärnor.

Gudinnan föddes ur havet och likväl som hon är kärleksgudinna är hon också krigisk. Hon ska enligt sägnerna vara både avundsjuk, svartsjuk och fåfäng till sin natur.
Hennes man är Hefaistos, smeden som smider likväl vackra smycken som svärd. Att hon är gift betyder dock inte att hon är trogen. Det finns många berättelser om Afrodites kärleksäventyr bland både gudar och människor. Hon har en aldrig sinande aptit på nya erotiska äventyr och hennes man är vare sig särskilt vacker eller ett från Afrodites sida frivilligt val. Vi ska nog inte döma henne för hårt. Inte många kvinnor blir lyckliga i ett tvångsäktenskap och är man som Afrodite hängiven de passionerade kärleksäventyren så gör det ingenting lättare.

Afrodites son heter Eros och om hon själv representerar den sinnliga kärleken så representerar han den trogna kärleken inom äktenskapet. Kanske är det en motreaktion på hans mammas många äventyr.

Trots sin lite lynniga natur kan Afrodite vara både generös och hjälpsam i kärleksfrågor och relationer. Det sägs att hon bland annat ska ha hjälpt kung Pygmalion att finna sitt livs kvinna.

Många gudar och gudinnor har sina specigfika symboler. Afrodites attribut är rosor, äpplen, svanar och allt du kan finna i havet.  Vill du åkalla henne kan du exempelvis strö ut snäckskal eller havssand runt din säng.